Huzurlu Mutfak: İSVEÇ KEKİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

İSVEÇ KEKİ

Browni kurabiye lezzetinde,içi hafif yapışkan ,dışı kıyır,yemeye doyamayacağınız bir kek..
Hem de çok pratik👍
ISVEÇ KEKİ KLADDKAKA. . (yumuşak kek)



🌹 MALZEMELER:
* 2 yumurta *200 gr.yani 1 su bardağı dolusu toz şeker (bazı tariflerde daha fazla ama bu ölçü yeterli)
*150 gr.yani 1,5 su bardağı  un
*3 fiske tuz
*25 gr.yani 3 çorba kaşığı kakao
*100 gr.eritilip soğutulmuş margarin veya tereyag *2 adet vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu 🌹 Üzerine PUDRA ŞEKERİ SERPELİM..
🌹SERVİS İÇİN İSE,Vanilyalı dondurma geleneksel olanmış.Veya çırpılmış krema.. 


🌹YAPILIŞI *Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım *Yağı ekleyelim ve çırpalım
*Bir süzgece koyup elediğimiz tüm kuru malzemeyi 3_4 defada ekleyerek karıştıralım.Hafif katı olacak merak etmeyin,ölçü tamdır.
*Ben yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbıma kakao serptim.
・・・
➰Swedish Sticky Chocolate Cake, Kladdkaka! One of the most popular Swedish recipes! I got the recipe from my mom @huzurlu_mutfak and made one for practice...It's delicate and SIMPLE...you cannot mess it up! 😄 Oh, I feel in love with this...😍 ------------------------------------------
➰İskandinav mutfagina ilgi duyan ben, evde Kladdkaka modasindan dolayi cok mesudum😄 Annemden aldigim tarifi denedim ben de...
➰➰➰➰➰ 💜 Ingredients
100g unsalted butter
2 medium eggs
200g caster sugar
150g plain flour
4 tbsp Fazer cocoa powder 
2 tbsp vanilla sugar or extract
A pinch of salt ➰Instructions
🔸Melt the butter and leave to cool slightly
🔸Whisk the egg and sugar together until the mixture is light, fluffy and pale
🔸Weigh all the dry ingredients and sift them into the egg and sugar mixture. Fold in until everything is incorporated.
🔸Fold in the melted butter until you are left with a smooth chocolate mixture. *Pour into a lined cake tin.
🔸Bake at 175°C for around 15-20 minutes. The exact time can vary, so keep an eye on the cake. A perfect Kladdkaka is very soft in the middle, but not runny once it has cooled – but almost runny
If you press down gently on the cake whilst its baking, the crust should need a bit of pressure to crack. When this happens, the cake is done. 
Leave to cool in the tin for at least 20 mins.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder