Huzurlu Mutfak: HİNDİSTAN CEVİZLİ CHUTNEY VE DOSA
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

HİNDİSTAN CEVİZLİ CHUTNEY VE DOSA

Dün katıldığım HİNT YEMEKLERİ etkinliği SOFFA MUTFAK ATÖLYESİNDE Şef Emrah Bey önderliğinde yapıldı.Bloger arkadaşlarla hem eğlendik,hem de bol baharatlı,farklı tarifler öğrendik.




HİNT YEMEKLERİ SERİSİ 1 
HİNDİSTAN CEVİZLİ CHUTNEY VE DOSA. 
SİZLER İÇİN HEM YAPTIM,HEM SÜSLEDİM
Sevgili @lefandakli Emrah Şef'in uygulayarak anlattığı ve bizim aynısını yaptığımız yemeklerden ikisi. .
Ortadaki HINDISTAN CEVIZLI CHUTNEY 
TARİFİ : 
*1 adet hindistan cevizi 
*1 diş sarımsak 
*Yarım chilli (çekirdekleri ile)
*1 çay kaşığı hardal tohumu 
*1 çay kaşığı köri tozu 
*Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 
*2 cm.soyulup doğranmış taze zencefil 
*1 adet yeşil chilli
*40 ml.hindistan cevizi sütü
*20 ml.turşu suyu
*20 ml.zeytinyağ
*Tuz
YAPILIŞI 
*Bir tavaya zeytinyağ,doğranmış biberler ve dövülmüş sarımsak sotelenir.
*Bir rondoya kabuğu kırılarak doğranmış olan hindistan cevizi atılır,çevrilir.Sonra diğer malzemeler konulup hafif dişe gelen ama çok kuru olmayan bir karışım hazırlanır.
*Sotelenen biberlerle karıştırılır ve servise sunulur.
*Şahsen bu yemek benim favorim oldu.Çok kolay ama çok farklıydı.Bayıldım.Bu yemek yanındaki dosalarala yeniyor.Dosadan koparıp içine koyulup yenilince bence şahane oldu..

DOSA..
TARİFİ 
*50 gr.nohut unu
*50 gr un
*1 çay kaşığı karbonat 
*1 çay kaşığı kimyon tohumu
*20 ml. (2 yemek kaşığı )zeytinyağ *1 çay kaşığı şeker
*Bütün malzeme karıştırılır ve 1 su bardağına yakın bir suyla boza kıvamında hazırlanır.Krepten biraz katı ama pişirince dürüm gibi kıvrılabilmesi için çok koyu olmasın ..
*Tavaya azıcık zeytinyağ dökerek 1 kepçe yayıyoruz.Arkalı önlü pişiriyoruz.
 AFIYET ŞEKER OLSUN. .
Nohut unu harika,birazcık mısır ununu anımsatıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder